Skip to main content

Esimerkkiblogi 1

Tammikuussa espoolaisnuoret Toni Nurmi ja Mauri Lahti päättivät, että h-hetki oli vihdoin koittanut. Yksitoista vuotta aikaisemmin lukiolaiskaverit olivat Lahden läksiäisjuhlissa päättäneet, että jonain päivänä he perustaisivat yhdessä yrityksen.

”Olin ollut pankkialalla Lontoossa töissä kolme vuotta, mutta koronatilanteen takia palasin Suomeen. Silloin ajateltiin Tonin kanssa, että nyt on se aika kun hypätään”, kertoo Lahti.

Idea syntyi nopeasti. Molemmat olivat huomanneet, että kahvila-ala oli yksi korona-ajan pahiten runtelemia. Se ei kuitenkaan ollut heidän mielestä kohdellut kaikkia alan toimijoita tasavertaisesti.

”Huomattiin keväällä kahviloita kiertäessämme, että tosi monet pienkahvilat olivat hyvin ahtaalla. Heillä saattoi olla ihan tyhjää, kun taas isoilla kahvilaketjuilla oli paljon asiakkaita. Se oli aikamoinen kontrasti. Mietittiin löytyisikö tähän ratkaisu”, sanoo Nurmi.

Jäsenkahviloissa on mukana varsin monipuolinen kirjo erilaisia kahviloita. On esimerkiksi ketokakkuihin ja gluteenittomiin tuotteisiin erikoistuneita kahviloita ja makuja eri puolilta maailmaa aina Suomesta Iraniin asti.

”Kaikkia kahviloita ei oteta mukaan tähän, vaan ollaan koitettu valita sellaisia kivoja paikkoja, joita voisi itse suositella”, Nurmi sanoo.

SIMONKADULLA Helsingissä sijaitseva Victoria’s Cafe & Bakery oli yksi Kahviklubin ensimmäisistä kahviloista. Kahvilaa pyörittävä espanjalaistaustaisen Rafael Ladrón de Guevara kertoo, että kaikki on lähtenyt hyvin käyntiin.

”Alkuun oli hiljaista, mutta viimeisen kuukauden aikana homma on räjähtänyt. Yhä useampi on tullut sovelluksen takia kahvilaan, se on ollut hyvä tapa saada näkyvyyttä.”

Hänestä on kuitenkin vielä liian varhaista sanoa, miten Kahviklubi vaikuttaa kahvilaan pitkällä tähtäimellä. Sovelluksen arvoa ei kuitenkaan hänen mielestään mitata rahassa.

”Tässä on kyse siitä, että autetaan pieniä yrityksiä luomaan verkostoja ja tarjotaan kuluttajalle hyviä vaihtoehtoja. Ei tarvitse lentää toiseen maahan, kun voi käydä yhtenä päivänä vaikka ranskalaistyylisessä kahvilassa ja toisena espanjalaistyylisessä”, Ladrón de Guevara sanoo.